30 Mayıs 2014 Cuma

AHİRZAMAN

asr-ı âhir tam deminde demlenince içki çay
iç ki zîrâ ol fitenden çay içenler kurtulur

Etiketler:

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Tut Ellerimden Küçük Kız


tut ellerimden küçük kız
gece soğuk
deli yalnızlıklar ve kambersiz düğün
işte sen
parmak uçlarımda gördüğüm
tut ellerimden

şems olmak kolay mı sandın
ya mevlânâ
hazret olmayalım hazer et
ben kendim olayım
sen kendin
işte âhenk
Devamı »

Etiketler:

13 Mayıs 2014 Salı

YASAĞIN BÜYÜSÜ

Bu kadar mı güzel olur yasağın tadı. Âdem’i suçlamıyorum artık yasak elmayı yediği için. Yasak diye mi böyle cezbedici seninle olmak, yoksa ruhumu anladığın, içimi gördüğün ve bana saygı duyduğun için mi böylesi tutkuyla bağlıyım sana? Seni tarif edecek sözcük bulamayınca sözcüklerle oynaşarak anlatmayı denedim hislerimi. Bana yasak oluşunu ve yasağımın tadına doyulmaz hazzını dillendirmek için gecelerce uykusuz kaldım.
Yapılabilecek ne varsa haz veren, sen yanımdaysan güzeldi. Karşında yemek yemek, konuşurken seni izlemek, gözlerinde boğulup, dudaklarında kavrulmak, dokunuşlarınla arşa çıkmaktı senli zamanların tarifi. Bir düştü ve düş bitti.
Sana ait olamamak kadar yakmıyordu canımı bana ait olamaman. Özgürlüğümün bedelinin seni yitirmek olduğunu bilseydim esaretim bir ömür sürsün diye kendim için değerli neyim varsa feda edebilirdim. Tek başınalığa bürünen senli yanımın içinde bulunduğu bu ölüm sessizliği senli benin tarifini daha da zorlaştırıyor. Seni, senliyken beni ve senle beni tarif edemiyorum. Sevmenin ayıp ya da günah olmadığına dair büyük inancımdan dolayı seni sevmekten vazgeçmiyorum. Senin yasakken aşkın olsam da sen halen içimdesin. Yasağın büyüsü içindeki küçük sevgilini anmasan da anıldığını duyumsa rüzgârda titreyen yapraklarda.
Devamı »

Etiketler:

8 Mayıs 2014 Perşembe

AH SEN

ahın 
senli çekimi olduğundan 
en güzeldir 
ahsen





Etiketler: